ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2019-05-111275

Центральний матч другого туру завершився безгольовою нічиєю!

Ось і добігла свого кінця вражаюча переможна домашня серія в офіційних турнірах футболістів ФК «Вовчанськ», яка тривала протягом більше, ніж півтора роки! Останння втрата очок команди на своєму полі була зафіксована ще 28 жовтня 2017 року у фіналі чемпіонату Харківської області, коли гра із зачепилівським «Колосом» завершилася нульовою нічиєю. Шістнадцять поспіль перемог з різницею м’ячів 68-5 у чемпіонаті і п’ять, з різницею 15-1, в матчах з кращими командами інших областей у аматорському Кубку України - такий спортивний «врожай» зібрали вовчанські футболісти на стадіоні агрегатного заводу.

11 травня 2019 року безпрограшна серія Вовчанська перервалася, з цього моменту про все по порядку…

Вже у другому турі першості календар звів в очному протистоянні головних конкурентів на найвищі нагороди ФК «Вовчанськ» та ФК «Універ-Динамо». Матч очікувався із підвищеним інтересом, адже на полі зійшлися чемпіон та володар Cуперкубку області 2018 року і чемпіон Зимової першості області 2019 року. Основна проблема у головного тренера «біло-синіх» Сергія Сизихіна напередодні матчу – це брак досвіду молодих футболістів, які поповнили основний склад команди у зимове міжсезоння. І. Таран, А. Запорощенко, І. Сулаєв, Г. Кіцила, О. Семенов, І. Омеляненко, Т. Азізов О. Гур’єв тільки но починають свій шлях у дорослому футболі і як вони справляться зі своїми обов’язками в цьому наднапруженному поєдинку, головне питання не тільки у тренерського штабу, але й у багатьох шанувальників команди. Не дивлячись на такі обставини, Сергій Валерійович готував команду до найпринципового матчу у звичайному режимі, чергуючі тактичні з тренувальними заняттями згідно заздалегідь наміченного плану.

Кому ж було довірено місце у стартовому складі ФК «Універ-Динамо»? У ворота став І. Швайченко, в центрі захисту зайняли свої місця І. Луценко та В. Процюк. Дещо незвичними виглядала пара крайніх захисників - ліворуч І. Сулаєв і праворуч дебютант команди, вихованець донецького «Шахтаря», А. Запорощенко. В півзахисті по краях діяли досвідчені О. Черченко та В. Зайчук, центральну вісь становили С. Лавренов, Д. Гнилицький та Д. Кучирка. На вістря атаки було відряджено О. Семенова.

Розпочали гру команди дещо обережно, наче кожна з них ждала помилок опонентів. Загострення біля воріт ФК «Вовчанська» та ФК «Універ-Динамо» протягом  перших хвилин практично не було. В такому темпі гра продовжувалася аж до завершення першого тайму. Надійно забезпечивши підступи до свого штрафного майданчика, підопічні С.В. Сизихіна все ж встигли провести кілька гострих випадів на ворота суперника.  В одному з епізодів О. Семенову трішки не вистачило дистанції після націленої передачі з флангу В. Зайчука, в іншому небезпечно замикав стандарт І. Луценко, а ще Черченко мав зручну нагоду повести в рахунку коли пробив із убивчої позиції, але змінити нулі на табло йому не вдалося. На другий тайм футболісти  «Вовчанська» вийшли з рішучим наміром здобути для себе перемогу, але все, на що вони спромоглися - це кілька моментів біля воріт «біло-синіх», які не несли в собі небезпеки. Гра в цілому була рівна і закінчилась закономірно і логічно. Захист обох команд виявився сильнішим за напад, тому підсумковий рахунок 0-0 відобразив з точністю все, що відбувалося на полі.

Але не варто будувати плани і жити одним днем, цього року у Вищій лізі багато конкурентно-спроможних команд, а отже вся боротьба ще попереду!