ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-07-06986

ФК «Універ-Динамо» (Харків) – ФК «Арена» (Харків) 3-0.

04.06.2020; 19.00; м. Харків; Стадіон НТК «Динамо-Арена».

Арбітри: Думенко, Бахметьєв, Запорожський.

Інспектор: Беккер.

«Універ-Динамо»: Маник, Луценко, Процюк, Бондаренко, Гнилицький, Кучірка (Лавренов, 52), Омеляненко (Ольховський В., 52), Єлоєв (Кабан, 66), Зайчук (Козлов, 73), Дем’янко (Татьков, 66), Черченко (Гудзь, 52).

«Арена»: Архіпчук (Лавута, 83), Чапланов, Лозобко (Буташов, 59), Кондратович, Москалець, Євстратенко (Шинкарьов, 54), Локтін (Ахтирський, 78), Ольховський О., Левченко (Ірха, 80), Перевозник, Жук (Бакуменко, 80).

Голи: Дем’янко (44, 65), Луценко (57-пен).

Попередження: Чапланов «Арена» (45).

 

 «Універ-

Динамо»

 

«Арена»

       3 

Забиті голи

     0

      27

Ударів по воротах

    10

      11 

Ударів в ствір воріт

     6

       1

Ударів в каркас воріт

     0

       9

Кутові

     2

       4

Офсайди

     1

       0

Попередження

     1

 

ФК «Універ-Динамо» та ФК «Арена» підішли до очної зустрічі з діаметрально протилежними очковими показниками. Максимум (6 очок) динамівців і мінімум (0 очок) аренівців після стартових двох турів змагань. Та на такі показники не слід було звертати увагу. Свої матчі біло-сині виграли у боротьбі з мінімальною перевагою. З тим же  мінімальним рахунком, але з поразок, стартували у чемпіонаті гості. Виходячи з таких обставин можна зробити висновок – легкої прогулянки для динамівців не буде!

Традиційний стартовий спурт біло-синіх, який згодом переріс на осаду воріт суперника, забитим м’ячем так і не завершився, хоча нагод було вдосталь. Архіпчук і Ко працювали у захисті з подвійним навантаженням, а коли і вони були безсилі, неточність наших форвардів при завершенні атак допомогала супернику залишати свої ворота «на замку».  У такому русі гра тривала практично до самої перерви і шанси на те, що перший тайм залишиться «сухим» з кожною наступною хвилиною стрімко зростали, але з точністю повторилася ситуація, як і у матчі в Богодухові у минулому турі. Той же Дем’янко, на тій же 42 хвилині відкриває рахунок у зустрічі. «Чи не повториться Богодухівський сценарій?» - спало на думку відразу після голу Віктора. «Ні, не повториться!» - відповідь надали динамівці своєю атакувальною грою у весь наступний ігровий час, який залишився до фінального свистку арбітру матчу. Посприяли такому перебігу подій на полі і вдалі заміни від тренерського штабу біло-синіх на чолі із Сергієм Сизихіним. Додав «цементу» у опорну зону Лавренов, чим допоміг свіжим Гудзю, Козлову та Татькову більше уваги приділяти організаторським діям. За таких обставин пішло постійне навантаження м’ячем на ще одного «джокера», дебютанта команди шістнадцятирічного Кабана. Данило впевнено, у деяких епізодах навіть «по дорослому» розбирався із захисниками «Арени», мав кілька слушних нагод для відкриття свого особистогог гольового балансу. Одного разу йому навіть пощастило забити гол, втім який був справедливо не зарахований через положення «поза грою». А чи було таке положення в іншому епізоді другого тайму після голу Зайчука? Після удару у стійку від Омеляненка (Іван у кожному матчі від початку сезону перевіряє на міцність каркас воріт) Владислав добивав м’яч у ворота після переміщення з центру карного майданчика і як він міг опинитися у офсайді, незрозуміло! Але цей епізод істотно не вплинув на підсумок протистояння. На той час розрив у рахунку дорівнював вже трьом м’ячам. Другий м’яч можуть сміливо ділити навпіл «паличка-виручалочка» команди Дем’янко, який заробив пенальті і завжди надійний Луценко, який холоднокровно цей пенальті реалізував. Третій командний і другий особистий у матчі забив всюдисущий Дем’янко. Перевага і надалі була за динамівцями. Моментів було створено, як кажуть «на кілька ігр», але і аренівці мали свої можливості. Тут слід відмітити чудову дію у рамці воріт Маника. Гості за гру шість разів пробивали у ствір воріт і усі шість ударів були дуже небезпечними. У кожному з цих випадків майстерність Олексія не дозволила форвардам гостей  змінити командний «нуль» на табло «Динамо-Арени». Така ж цифра після трьох турів у графі пропущених м’ячів і у загальнокомандному показнику, що залишається наразі єдиним нулем у турнірній таблиці у показниках «забиті-пропущені м’ячі» усіх команд Вищої ліги чемпіонату області.