ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2018-09-121020

Динамівці демонструють стабільність у Кубку України.

Перший матч 1/16 Кубку України серед аматорських команд. "Універ Динамо" Харків 4 - 1 "Перемога" Дніпро. (12.09.18) Стадіон "Динамо-Арена " ХНУВС. 500 глядачів.

Початок матчу для динамівців був не із тих, про які б хотілося розповідати, а от нагадувати перед кожною грою про нього тепер будуть регулярно. Прикро, але команда Геннадія Жилкіна забила вже на 30-й секунді матчу і мабуть самий найшвидший гол у кубкових протистояннях серед аматорських команд. Далеко забіг Луценко, при виході помилився Швайченко, парашут у ворота Універ Динамо – Гол. Все дуже просто. Хоча не будемо іронізувати, адже подібні ситуації трапляються у футболі і при чому на самих високих рівнях. ФК «Перемога» святкувала недовго і вже на 7-й хвилині нігерійський нападник біло-синіх Ібех Соммі, майстерно відігравши на забіганні, відновив паритет і вирівняв ситуацію на табло – 1:1. 
Було помітно, що на динамівців все-таки вплинув відбірковий турнір «Кубок Міністра внутрішніх справ -2018», який упродовж двох днів, а саме 10 та 11 вересня проходив на «Динамо-Арені», оскільки вони за останні три дні грали свою «четверту» гру. Проте незважаючи на це, підопічні Сергія Сизихіна не розглядали ніяких інших варіантів окрім перемоги у домашньому матчі і вже на 17-й хвилині зустрічі Соммі оформив дубль - 2:1. Тиск на ворота гостей не зупинявся, на високих швидкостях діяли хавбеки Черченко та Зинов’єв, а центральна лінія надійно контролювалась зв’язкою Гнилицький-Кучирка-Логінов. Після чергового навалу на ворота Перемоги, динамівці заробили право на кутовий, виконання стандарту взяв на себе Черченко, який подав точнісінько на набігаючого Лавренова - гол вийшов по справжньому заслуженим, оскільки Сергій, вигравши боротьбу на другому поверсі, загнав його, як торпеду у сітку гостей, без будь яких шансів для воротаря – 3:1. А наприкінці першого тайму відмінну нагоду для взяття воріт змарнував «Герой матчу» минулого туру Черченко, який із зручної позиції поцілив у стійку. В таймі другому біло-сині не збавили обертів і продовжили грати першим номером і вже на 53-й хвилині зустрічі довели рахунок до розгромного. Зайчук виборов м’яч на фланзі і зробив прострільну передачу на набігаючого Черченка, останній виборов боротьбу за перший м’яч і запустив «гармату» точнісінько в ціль – 4:1. Гравці перемоги не створювали особливих моментів поблизу воріт господарів поля, хоча подекуди вибігали у контр-випади, варто також відмітити, що команда Геннадія Жилкіна у таймі другом грала більш відповідальніше. Один із таких забігань завершився пострілом по воротах Швайченка, але тут Ігор був на висоті і майстерно перевів м’яч на кутовий. У заключній половині другої 45-ти хвилинки біло-сині створили два стовідсоткові моменти, які б мали завершуватись взяттям воріт. Спочатку, вийшовший на заміну Хандролін із двох метрів примудрився поцілити у воротаря, а коли м’яч відлетів йому для добивання - запустив його так, що він мабуть не помістився б у троє воріт???? Прикро, адже такі моменти треба реалізовувати. Соммі, теж не розібравшись, узяв гру на себе, в результаті чого вихід чотири у два був змарнований. Сподіватимемось, що ці нереалізовані стовідсоткові моменти збільшення рахунку не вплинуть у матчі –відповіді наступної середи в Дніпрі. 
В підсумку молодий арбітр із міста Кременчук, Павло Плешко, дає фінальний свисток про завершення матчу, яким фіксує перемогу ФК «Універ Динамо» над ФК «Перемога» Дніпро в першому матчі розіграшу 1/16 Кубку України серед аматорських команд, з рахунком 4:1. Матч-відповідь відбудеться вже наступної середи у м. Дніпро. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ З ФК «УНІВЕР ДИНАМО».