ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-12-03777

ФІНАЛЬНИЙ МАТЧ розіграшу Кубку Харківської області з футболу серед аматорських команд пам’яті М.Т. Уграїцького!

04 грудня 22020 року о 12:00 на стадіоні міської комплексної дитячо-юацької спортивної школи «Восток» (вул. 12 квітня, 5) відбудеться довгоочікуваний ФІНАЛЬНИЙ МАТЧ розіграшу Кубку Харківської області з футболу серед аматорських команд пам’яті М.Т. Уграїцького між переможцем та срібним призером чемпіонату Харківської області 2020 року ФК «Універ-Динамо» м.Харків – ФК «Авангард» м.Харків.

Представляємо суперника. ФК «Авангард» (Харків).

Головний тренер: Р. Мельник.

Тренер: О. Манаєнко.

Тренер: С. Вольваков.

Тренер: А. Шабалін.

Футбольний клуб «Авангард» розпочав виступи на обласному рівні осінню 2019 року. Дебютом команди став старт у турнірі Кубку Харківської області пам’яті М.Т. Уграїцького. Успішний виступ протягом всієї турнірної дистанції завершився не менш вдало у фіналі – в упертій боротьбі з динамівцями перемогу святкував «Авангард» (2-1). За декілька днів авангардівці стали володарями ще одного трофею. У матчі за Суперкубок Харківської області був обіграний чемпіон області 2019 року ФК «Вовчанськ». Сезон 2020 року «Авангард» розпочав виступами у Вищій лізі чемпіонату Харківщини. Дві стартові невдачі («Квадро», «Маяк») змінилися серією з шести матчів без поразок (16 очок з 18 можливих). Такий виступ дозволив авангардівцям закріпитися у трійці лідерів і у запеклій боротьбі за другу позицію (перше місце ФК «Універ-Динамо» було беззаперечним) з іншими клубами, зокрема з ФК «Зміїв» та ФК «Лозова-Панютине» за два тури до завершення чемпіонату «Авангард» виборов для себе срібні медалі чемпіонату. Під час чемпіонату динамівці двічі зустрічалися з авангардівцями. Матч першого колу у Березівці завершився на користь господарів поля 3-2, у свою чергу на «Динамо-Арені» успіх святкували наші хлопці, 3-1.

Паралельно з виступами в обласних змаганнях «Авангард» ще приймає участь в першості України у Першій лізі U19. У боротьбі з краматорським «Авангардом», сумською «Барсою», з діпровськими «Лідером» та «Енергією», командою з Бахмуту, харківськими командами ХДУФК №1, «ОККО», «Кобра» і «Майстер м’яча» посідає на цей час перше місце.

Футбольний клуб «Авангард» практично повністю складається з вихованців ДЮФК «Металіст 1925». Кращі з них після вдалих виступів за авангардівців вже встигли дебютувати у професійному футболі у складі першолігового «Металіста 1925» (Резепов, М. Коваленко, Ндукве). На зміну цим гравцям протягом сезону до команди залучили крім випускників харківських спортивних шкіл ще кілька молодих вихованців з інших регіонів України. Змінили професійний статус на аматорський Емере («Шахтар» U19 Донецьк), Снісар («Шахтар» U21, U19 (Донецьк) та Національна збірна України U17), Курцев («Металург» U19 Запоріжжя), Євтіхов (ДЮФК «Шахтар» Донецьк), Рогулін (ДВУФК «Дніпро» Дніпро). Результативний форвард Буе приїхав з далекого Кот-Д’івуару а Почернін повернувся після виступів у Чехії. Разом з цими гравцями основу команди складають воротарі І. Потімков, Марабян; польові гравці Ю. Потімков, Яшин, Медяник, Острік (разом зі Снісарем приймав участь у відборі до Євро-2018 у складі збірної України U17), Барсуков, Кузубов, Бордовський, Бородін, Кучков, Голядинець, Баранов. Мають велику ігрову практику і інші гравці «Авангарду». Загалом, починаючи з вересня, в офіційних матчах за команду був задіяний 41 футболіст!

Орієнтовний склад «Авангарду» на матч проти динамівців: І. Потімков, Яшин, Євтіхов, Ю. Потімков, Острік, Почернін, Кучков, Барсуков, Емере, Курцев, Бородін.