ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-06-291060

БОГОДУХІВСЬКЕ ДЕЖАВЮ!

ФК «Богодухів» (Богодухів) - ФК «Універ-Динамо» (Харків) 0-1.
 
27.06.2020; 18.00; м. Богодухів; Стадіон «Колос».
Арбітри: Чумак, Ткаченко, Зубарєв.
Інспектор: Уваренков.
 
ФК «Універ-Динамо»: Манік,Луценко, Бондаренко, Процюк, Гнилицький, Кучирка (Лавренов, 66), Омеляненко (Азізов, 78), Єлоєв (Татьков, 78), Зайчук (Гудзь, 59), Дем’янко (Сивоконь, 75), Черченко (Давискиба, 69).
 
ФК «Богодухів»: Черних, Лобойко, Налигач, Стрюченко (Тіцкій, 82), Салов, Забурдайло, Зайцев (Третьяков, 78), Абакумов, Котов, Касілов, Андрущенко (Рубченко, 71).
Голи: Дем’янко (42).
 
Попередження: Андрущенко (18), Касілов (25), Стрюченко (78) – Кучирка (34), Процюк (44), Дем’янко (58), Лавренов (86).

 «Богодухів»

 

«Універ-

Динамо»

        0

Забиті голи

     1

       12

Ударів по воротах

    14

        2

Ударів в ствір воріт

     6

        0

Ударів в каркас воріт

     1

        3

Кутові

     4

        0

Офсайди

     2

        3

Попередження

     4

Динамівці вже зустрічались у очній дуелі із ФК «Богодухів», але це був 2017-й рік. Стадіон «Колос» тоді був зовсім іншим, а сама гра припала на 1 липня. Зовсім іншими були склади команд і з того часу пройшло три роки. Рівно три роки, щоправда без чотирьох днів. Того літнього спекотного дня «біло-сині» під тренерством Юрія Рудинського повезли до Харкова перемогу - автором єдиного переможного голу був сімнадцятирічний Данило Кучирка. Цікаві історичні факти, чи не так?...
27 червня 2020 року команди знову зустрілись у чемпіонату Харківської області, але вже Вищої ліги. На перший домашній матч господарі поля налаштовувались, як показала сама гра, лише із одним завданням - перемогти. І не дивно, адже команду прийшла підтримати велика кількість місцевих жителів. І тут не можна не відмітити роботу місцевої влади, яка подарувала місту такий відмінний стадіон із відмінним газоном та сидіннями для глядачів. Як кажуть: «Все для людей»! Браво! Це заслуговує особливої подяки, адже грати на такому газоні - справжнє задоволення!
По грі:
Матч-близнюк по відношенню до первомайської зустрічі за накалом, розвитком подій та кінцевим результатом провели динамівці у Богодухові. Знову шалений, жорсткий супротив з боку суперника; знову єдиний переможний м’яч у першому таймі забив Дем’янко; знову двічі помилка арбітра; знову м’яч після пострілу Омеляненка влучив у каркас воріт; знову нервова кінцівка зустрічі. Ну і звісно підсумок – гостьова перемога з таким же рахунком 1-0 і чергові три залікові бали до клубної скарбнички.
До середини першої половини зустрічі на полі точилася рівна боротьба без реальних загроз для взяття воріт, поки Бондаренко плотним ударом з двадцятип’ятиметрової відстані не змусив попрацювати кіпера господарів поля. Постріл Дмитра став сигналом до штурму воріт богодухівців. Момент за моментом у виконанні біло-синіх (Дем’янко, Омеляненко, Черченко, Кучирка) і питання про переможця у цьому протистоянні могло б вирішитися ще до перерви, але підсумком «веремії» у межах карного майданчика футбольного клубу «Богодухів» став лише один забитий м’яч. Підопічні Сизихіна провели зразкову комбінацію (діагональ на лівий фланг у виконанні Гнилицького на Зайчука і майстерний простріл у дотик Владислава через весь карний майданчик) завершилася на дальній стійці розстрілом порожнього кута воріт суперника форвардом біло-синіх Дем’янком. Після перерви ситуація на полі істотно не змінилася. Динамівці були набагато ближчими до другого голу (Черченко, Дем’янко, Омеляненко, Кучирка, Лавренов, Азізов, Сивоконь), аніж господарі до можливості зрівняти рахунок. Практично усі свої удари вони наносили із-за меж карного майданчика і особливих загроз для володінь Маніка не складали. Захисний трикутник динамівців Луценко-Процюк-Бондаренко практично безпомилково відіграв протягом усього матчу і надійно діяв у кінцівці зустрічі, коли богодухівські футболісти спробували організувати штурм на динамівські ворота. Лише двічі «у валідольному ендшпілі» господарі поля змогли продертися у володіння Маніка. У першому випадку удар нападника «Богодухова» прийшовся у сітку воріт із зовнішньої сторони воріт, а у другому з найкращого боку проявив себе наш кіпер.
Прикро, що свисток арбітра мовчав, коли господарі поля відкрито «зрізали» наших гравців у межах свого карного майданчика. За фоли на Демянку, на Кучирці, а особливо цинічно проти Азізова (прямою ногою) повинна бути жорстка реакція, все повинно присікатись, якщо ми не хочемо мати переламаних ніг та розірваних зв’язок. Якраз для таких випадків футбольні правила передбачають попередження у вигляді «гірчичників», ну і відповідне прийняття рішення по моменту самого порушення. Особливо чітко видно усі порушення у наших відео-повторах. Проте, варто зазначити і ми знаємо, що арбітри теж помиляються, останнім часом щоправда не на нашу користь... Можливо і місцева публіка, (точніше невеличка її частина мабуть не місцевих сільських неадекватів, випадково потрапивших на стадіон) яка вела себе не зовсім коректно, дозволяючи собі нецензурну лайку, сквернослів‘я та постійні образи по відношенню до гравців та тренерів нашої команди, якимось чином вплинула на прийняття суддівських рішень, можливо і щось інше. Варіантів може бути багато, щоправда коли ці помилки не впливають на результат, вони забуваються. Залишається лише моральна сторона, сторона честі, справедливості і людської совісті...
До речі про «неадекватів» - в основному місцеві вболівальники прийшли на стадіон, щоб провести свій вихідний день, взяли із собою маленьких дітей і вели себе абсолютно по нормальному, традиційно проявляючи симпатію своїй команді. На жаль агресивно налаштована невеличка купка вульгарщиків дещо зіпсувала місцевим їхнє свято своїми викриками та нецензурщиною. Хотілось би запросити їх на матч-відповідь на Динамо-Арену, щоб вони хоч один раз побачили, як треба вболівати за свою команду та проявляти повагу до суперника. Але це вже зовсім інша історія...
В підсумку на 90+7 доданій хвилині Денис Чумак дав фінальний свисток, чим зафіксував мінімальну перемогу Універ-Динамо із повторним рахунком трирічної давнини - 1:0. І тут якраз доречний вислів: «Все, що нас не вбиває - робить нас сильнішими»!