ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-06-221162

Динамівці стартують з перемоги над Квадро!

ФК «Квадро» (Первомайський) – ФК «Універ-Динамо» (Харків) 0-1.

1 тур. 20.06.2020. 18.00. Стадіон «Хімік» м. Первомайський.

Арбітри: Назаров, Холодинський, Запорожський.

Інспектор: Церковний.

«Квадро»: Жилін, Томпсон, Гречихін, Уче (Каніщев, 66), Воловик, Федоровський (Кузнецов, 46), Вановський, Гуренко, Христенко, Ковтун (Гуров, 70), Угбоая (Шафоростов С., 63).

«Універ-Динамо»: Манік, Луценко, Процюк, Бондаренко, Гнилицький, Кучирка (Лавренов, 57), Омеляненко (Азізов, 90), Зайчук (Гудзь, 83), Єлоєв (Татьков, 83), Дем’янко (Ольховський, 74), Давіскиба (Черченко, 47).

Гол: Дем’янко, 15.

Попередження: Кучирка, 40; Гудзь, 90+4 – Ковтун, 51; Вановський, 83.

 

«Квадро»

 

«Універ-

Динамо»

        0

Забиті голи

      1

       8

Ударів по воротах

     15

         7

Ударів в ствір воріт

      9

         0

Ударів в каркас воріт

      1

         1

Кутові

      8

         2

Офсайди

      5

         2

Попередження

      2

 

Чемпіонат нарешті стартував! Така довгоочікувана подія стала справжнім святом для всіх причетних до футболу людей Харківщини від футболістів до вболівальників. Динамівці дуже ретельно готувалися до старту сезону, удосконалюючи свої теоретичні знання та ігрові навички на тренуваннях та у контрольних матчах. Та все ж стартове хвилювання десь далося взнаки у очному протистоянні зі своїм першим суперником по чемпіонату первомайським ФК «Квадро». Беззаперечно, що початок протистояння був за біло-синіми, традиційно у своїй манері з перших хвилин підопічні Сизихіна розпочали штурмувати редути первомайців. Вже на п’ятій хвилині м’яч був у сітці господарів поля, але асистент арбітра угледів положення поза грою. А яку комбінацію провели динамівці: Омельяненко пробив і мабуть міліметрів не вистачило, щоб м’яч від стійки пішов по вперше одягненій на  ворота новенькій сітці воріт Квадро. Замість цього він відлетів вгору на вибігаючого із захисників   Дем’янка – останній вколотив прямісінько по центру, але ж офсайд? Виконуючи установку на гру команда безапеляційно продовжила гру.

На 14-й хвилині зустрічі харків’яни повели в рахунку: Процюк з ауту перевів на Луценка, а вже Ігор запустив довгу діагональну передачу в карний майданчик господарів. Дем’янко в дотик перегравши кіпера Жиліна і  майстерно переправив сферу під поперечину Квадро - 1:0.  Після забитого гості не збавляли обертів, нав’язуючи свою гру. Вже в другій 45-ти хвилинці першого тайму ворота господарів знову були вражені – цього разу на випередженні відмінно зіграв дебютант біло-синіх Давискиба. Але знову «асистенти угледів офсайд». Взяття воріт вдруге відмінено??? І тут вже зовсім не смішно, оскільки Владислав був першим на м’ячі і не перебував у положенні поза грою. Після відміненого взяття воріт команда безапеляційно продовжила гру…

В другому таймі гра розвернулась дещо в інший бік – господарі провели декілька влучних замін, внаслідок чого підсилили свої позиції,  як у центральній так і у атакувальній зонах. В свою чергу динамівці теж провели чергові заміни, але на жаль свіжі гравці гостроти, як у нападі так і в півзахисті не принесли. З огляду на це, у тренера мабуть будуть запитання до конкретних виконавців. Провертаючись на футбольне поле варто відмітити, що  господарі із усіх сил намагались зрівняти рахунок, але пройти захист гостей було для них дуже складно, в основному гравці Квадро робили навісні та прострільні передачі. Одна із таких ледь не завершилась трагічно для підопічних Сизихіна. Вже тут варто відмітити відмінні сейви Маніка, який дивом врятував свої ворота після пострілів як кажуть «у притул». https://www.youtube.com/watch?v=g6um4VOQjME) Останні хвилини матчу були нервовими, судоми почали зводити ноги гравцям обох команд. Рахунок 1:0 досить хиткий і не зручний саме для тієї команди, яка попереду, психологічно дуже важко втримувати цей результат. Саме так буває, коли «відміняють» забиті голи, саме тоді згадуються усі ті моменти, коли могли забити, але не вистачило сантиметрів,  щоб дотягнутись та замкнути передачу. Саме такі моменти згадуються гравцям, коли  вже після гри, стомлені та виснажені вони їдуть додому автобусом і кожен переосмислює своє перебування на полі.

Незважаючи на усі «За» та «Проти» правило «Коли не забиваєш ти – забивають тобі» цього дня не спрацювало. Воно і не могло спрацювати із вищезазначених причин. В підсумку фінальний свисток Євгена Назарова фіксує виїзну,  мінімальну перемогу 1:0 ФК «Універ-Динамо» над ФК «Квадро». А між іншим - це якраз той момент, коли: «Гра забувається, а результат залишається».