ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-05-29977

Ігор Луценко: Ігри без глядачів - для нас це величезний мінус.

Днями ми отримали приємну, довгоочікувану новину: Виконком УАФ дозволив проводити регіональні змагання в областях, де запроваджено послаблення епідеміологічних заходів. Це означає що після тривалої паузи до нас знову повернувся наш улюблений вид спорту – футбол. Нещодавно клубна прес-служба поспілкувалась із помічником головного тренера Ігорем Анатолійовичем Луценко де задала йому декількацікавих запитань.

 

1. Отже, Ігоре Анатолійовичу, цього року футбол, як і усі сфери суспільного життя зазнав особливих труднощів. Як можеш прокоментувати таку нестандартну ситуацію?

Дана ситуація принесла дуже великої шкоди населенню, практично всьому світу і всій світовій економіці, а наслідки не самі райдужні ми спостерігаємо вже зараз, не кажучи про те що буде далі. Тому, що вже тут коментувати!

 

2. Твоя команда успішно грала у Зимовому чемпіонаті Харківської області, але була вимушена припинити свої виступи. Як провели гравці ці два з гаком місяці?

Всі футболісти опинились на карантині і про повноцінні тренування довелося забути. Підтримували свій фізичний стан самостійно. Тренерським штабом було запропоновано індивідуальний план тренувань, а в нинішній ситуації інших варіантів не було, на жаль.

 

3. У якому фізичному стані знаходяться гравці нашої команди, чи не розтратили вони своїх звичних кондицій?

Звичайно ж зараз ми знаходимося далеко не в оптимальному стані, все-таки пройшло більше двох місяців, а це досить великий термін без тренувань! Поступово нарощуємо сили, у нас для цього  сприятливі умови.

 

4. Ігри без глядачів - для нас це величезний мінус, оскільки наш 12-й гравець особливий. Як на твою думку команда буде грати за порожніх трибун?

Удвічі прикро буде грати без наших глядачів, бо  ми не побачимо заповнені нові трибуни нашої арени.  Для нас і наших уболівальників це велика подія і звичайно ж нам буде не вистачати нашого 12 гравця! Тому, що наші вболівальники найкращі. Гадаю ці часи скоро пройдуть і ми знову будемо своєю грою радувати наших палких прихильників.

 

5. Ти пограв на професійному рівні за різні команди, і маєш величезний досвід. Як то воно перекваліфікуватися із професіоналів у аматори? Чи не шкодуєш, що рано закінчив із професійним футболом? Як стан справ у аматорському клубі Універ-Динамо?

Закінчити з професійним футболом це було моє усвідомлене рішення з кількох причин, а побачивши зсередини підхід керівництва клубу до команди і футболу в цілому, плюс наявність кваліфікованого головного тренера команди тільки переконали мене, що я прийняв правильне рішення і ні про що не шкодую. Тому, що наш клуб «Універ Динамо» розвивається семимильними кроками у всіх напрямках, чого я не бачив у багатьох професійних клубах!

 

6. Знаємо, що принципова позиція керівництва клубу - це досвідчена молодь. Наскільки тобі зручно працювати з молодими гравцями, адже кажуть що і молодь зараз не та.

З молоддю працювати цікаво, в деяких моментах бачиш у них помилки, які сам допускав у такому віці і хочеться допомогти їм простою порадою! Є багато цікавих перспективних молодих футболістів, якщо вони будуть дотримуватись наших порад, то з часом стануть успішними гравцями і футбол допоможе їм у житті.

 

7. Що б ти міг особливого побажати молодим футболістам.

А побажав би я всім молодим хлопцям - бути більш суворіше і більш вимогливим до себе в будь-якій справі, не зупинятися і не ображатися, чекати свого часу і він обов’язково настане.  

Дякуємо!!!