ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-02-071105

На гостини до Авангарду!

Cуперником ФК «Універ-Динамо» у контрольному матчі 09 лютого 2020 року став краматорський «Авангард», котрий на сьогодні є одним з провідних клубів другого по статусу дивізіону національної першості України. Команда на цей момент знаходиться у великій групі колективів Першої ліги, які виборюють три путівки до української Прем’єр ліги. Після першого кола змагань «Авангард» посідає восьму сходинку у турнірній таблиці змагань, відстаючі від «прохідних» другого та третього місць відповідно на 5 та 4 очки.

ФК «Авангард» був заснований у 1955 році. Команда брала участь у чемпіонатах СРСР серед команд майстрів до 1970 року. Потім, аж до 2010 року, краматорські футболісти брали участь лише у республіканських змаганнях на першість КФК за винятком періоду середини дев’яностих років, коли місцева команда ВВС виступала у Першій та Другій лігах національного чемпіонату.  У 2010 році почалося відродження команди під керівництвом президента клубу Олександра Большакова та головного тренера Євгена Смаги. Були залучені футболісти, які виступали до цього за клуби «Металург» (Запоріжжя), «Іллічівець» (Маріуполь), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Шахтар-3» (Донецьк) та інші. У цьому сезоні «Авангард» з першої спроби перервав гегемонію «Славхліба» і став чемпіоном області. У 2011 році головним тренером призначено Сергія Шевченка, команда виступає в Другій лізі України.

У сезоні 2012/13 клуб почав виступати у Першій лізі України. За підсумками дебютного сезону у першості України команда посіла 7 місце. Навесні сезону 2013/14 «Авангард» був змушений знятися зі змагань через збройний конфлікт на сході України. У червні 2015 було анонсовано повернення футбольного клубу в професійний футбол. 22 липня 2015 «Авангард» знову вийшов на поле, зігравши матч з «Полтавою» на домашньому стадіоні в 1/32 розіграшу Кубка України з футболу. З 2016 року до керування команди приступив досвідчений фахівець Олександр Косевич, який до цього з успіхом тренував криворізький «Кривбас» та луганську «Зорю». У сезоні 16/17 «Авангард» займає підсумкове сьоме місце, у сезоні 17/18 шосте місце, минулий рік приніс краматорським футболістам підсумкову п’яту позицію, а вболівальникам насолоду від боротьби команди до останнього туру за вихід до УПЛ. Можна прогнозувати, що і в цьому сезоні «Авангард» до кінця буде знаходитися у групі лідерів, а відповідь на питання про можливість виходу до прем’єр ліги буде остаточно закрита у самому кінці турнірного марафону. Підстави для таких сподівань є. Маючі доволі солідний, як для Першої ліги склад, «Авангард» зумів посилитися кількома вправними футболістами, один з яких, нападник Владислав Нехтій, у першому колі грав у основному складі прем’єрлігового ковалівського «Колосу».

Тож сподіваємося, що не дивлячись на силу свого майбутнього суперника та товариський статус матчу, футбольний клуб «Універ-Динамо» продемонструє цікаву гру, на яку розраховують його вболівальники!