ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2019-09-141349

Поперечина, дві стійки, на табло – нулі, інтрига зберігається або!!!

ФК «Первомайський» (м. Первомайський) - ФК «Універ-Динамо» (м. Харків) (0-0) 0-0.

14 вересня 2019. 16.00. м. Первомайський. Стадіон «Колос».

Глядачі – 300.

Поле-3.

T +22.

Арбітр: Кофанов Микита (Харків).

Асистенти арбітра: Думенко Володимир (Харків), Мустафаєв Гусейн (Харків).

Інспектор – делегат ХОФФ: Євдокимов Сергій (Харків).

ФК «Універ-Динамо» (Харків):  12 І. Швайченко, 22 І. Луценко, 55  Д. Бондаренко, 4 Д. Новіков, 10 Б. Єлоєв (9 Ф. Сивоконь, 66), 33 В. Зайчук, 8 Д. Гнилицький, 13 С. Лавренов, 5 І. Омеляненко, (7 Т. Азізов, 59), 6  О. Черченко, 11 В. Ольховський,  (16 В. Дем’янко, 46).

Запас: 1 О. Середнюк, 3 В. Толокньов, 17 М. Татьков, 14 М. Логінов.

Тренер: С.В. Сизихін.

ФК «Первомайський» (Первомайський): 1 Р. Путренко, 5 О. Кириченко, 4 Р. Махлоєв, 19 І. Хрипунов, 13 Р. Билан, 9 О. Чуніховський, 15 Д. Кузнєцов, 8 Р. Фатій, 17 П. Тарануха, 11 М. Басов (14 А. Гречіхін, 87), 7 О. Лисенко (6 О. Фрусович, 72).

Запас: 16 Ю. Пєсков, 3 А. Гармідов, 10 М. Адентабе, 34 Р. Котляренко, 33 А. Ковальов.

Тренер: Є.О. Федотов.

Попередження: Б. Єлоєв (61).

Під час гри один з місцевих вболівальників процитував перебіг подій на полі – «У нас на «Колосі» навіть Мессі з «Барселоною» перемогти не зможуть! Станем стіною і поїдете ні з чим на Харків». Що мав на увазі шанувальник футболу, потужну гру місцевої команди чи «смарагдову» якість футбольного поля стадіону, достеменно невідомо, але насправді в підсумку його слова стали пророчими. Дійсно, гра ФК «Первомайський» на результат вдалася. Господарі, грамотно використовуючи перевагу «споришу», за рахунок постійного пресингу та простоти дій зуміли засушити гру, не даючи біло-синім можливості проводити комбінаційні дії. В першому таймі вони навіть мали дві чудові нагоди для взяття воріт харків’ян, але в обох випадках блискуча реакція кіпера Швайченка не дозволила надвмотивованим  первомайцям повести у рахунку.

Звісно, ігри на таких футбольних полях зводять нанівець щоденні тренування, щоденну кропітку роботу тренера, персоналу команди, президента. Про якісь домашні заготовки, стандарти і відкривання із забіганнями годі й думати, оскільки реалізувати все перелічене за таких умов нереально. Хотілось би, щоб обласний рівень футболу відповідав самому елементарному - умовам Вищої ліги чемпіонату Харківської області, а не району чи вулиці. І не лише по підбору футболістів, а й по інфраструктурі і відповідності стадіонів, роздягальнь, душових, тощо. Але це вже зовсім інша історія. На жаль, сьогодні є, так як є. Добре, що хоч так у Вищій лізі Чемпіонату Харківської області є десятка команд, оскільки інші області такої кількості навіть не мають. А причину втрати надважливих залікових балів у першу чергу треба шукати в собі, адже незважаючи на вищезазначену конструктивну критику обидві команди були в рівних умовах і моментів забити у біло-синіх було більше чим достатньо…

Повертаючись до гри.

До вісімдесятої хвилини зустрічі, «Універ-Динамо» намагався за рахунок притаманної їм комбінаційної гри, здобути важливий для себе переможний результат, але вищезгадані обставини лише частково дозволили втілити задумане у дію. Моментів біля воріт первомайців було небагато (динамівці своєю атакувальною активністю у минулих матчах привчили своїх вболівальників до «пожежі» у воротарських володіннях суперників, тому 6-7 небезпечних випадів вже вважається замалим), удари Гнилицького, Єлоєва, Черченка, Ольховського, Лавренова та Омеляненка з різних дистанцій були або заблоковані захисниками, або невлучними, та й, будемо відвертими, особливої небезпеки не несли, та три нагоди, створені біля воріт Путренка, повинні були принести результат. У середині тайму чудова комбінація за участю Зайчука та Черченка посприяла виходу віч-на-віч з кіпером ФК «Первомайський» Ольховського, але більша рухома активність захисників завадила Віталію ударом завершити атаку. Перший на підборі Черченко прокинув м’яч собі під удар і був з порушенням зупинений захисником господарів майже на лінії воротарської площі (Всі цікаві події матчу дивіться у відеоогляді за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=-WJfenodBmI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0CdHphBYVIYVpW81TDcSyBiSWSs4tZrIggSOhohe4lfByxuPC67_yeNDY), та суддівський свисток арбітра Кофанова, який був зовсім поруч, чомусь промовчав??? Як же так? Цікаво це умисел чи необережність? Через декілька хвилин лише диво завадило ФК «Універ-Динамо» повести у рахунку. Після кутового у виконанні Омеляненка Ольховський, грамотно зайнявши позицію на лінії воротарського майданчика, підставившись головою  поцілив у поперечину! Добивання від Луценка з тієї ж позиції – захисник у підкаті відводить загрозу від своїх воріт. Третя «вбивча» нагода у біло-синіх відбулася у другій половині зустрічі. Зразкова комбінація Азізов-Лавренов-Сивоконь-Черченко-Зайчук завершилася відмінним ударом з льоту зовнішньою стороною стопи останнього – цього разу на захисті господарів знову стала стійка!!! Останні десять хвилин зустрічі динамівці, не маючи можливості за рахунок коротких передач дістатися воротарських володінь Путренка, організували справжній штурм, використовуючи далекі вкидання у штрафну площу господарів з гри та стандартних положень. Остання найреальніша нагода принести перемогу своїй команді була у Лавренова. Після подачі з правого флангу Гнилицьким Сергій з лінії воротарського майданчика головою пробив у руки воротаря ФК «Первомайський».

Кінцеві 0-0 на табло стадіону «Колос» говорять лише про одне – починається жорстка фінальна, безкомпромісна боротьба за Золото у Вищій лізі чемпіонату Харківської області з футболу і тут головне не наробити помилок.  Побажаємо нашим хлопцям удачі та успіху в цьому протистоянні і як би не завершилося це суперництво, ми знаємо, що ми точно на правильному шляху! Інтрига зберігається! СПРАВЕДЛИВІСТЬ І ЧЕСНА ГРА ЧИ ЯК?