ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2019-06-301619

День нереалізованих моментів або «Не забиваєш ти - забивають тобі».

ФК «Квадро» (м. Первомайський) -  ФК «Універ-Динамо» (м. Харків) 1- 1 (0-1).

29 червня 2019. 18.00. м. Харків. Стадіон ХОВУФКС. Глядачі – 20.

Поле - штуч. T +18. Якість 3.

Арбітр: Кофанов М. (Харків).

Асистенти арбітра: Демченко В. (Харків), Лукашук Б. (Харків)

Інспектор – делегат ХОФФ: Євдокімов С. (Харків).

ФК «Квадро»: 71 К. Гребенюк, 13 Е. Айобамі, 7 І. Гуренко, 2 Є. Острік, 16 В. Окох, 10 І. Халютін (5 В. Кудін, 46), 8 К. Ісмаїлов, 9 М. Коваленко, 3 О. Гресько, 17 І. Фрунташ, 11 О. Воловик.

Запас: 99 Г. Мальцев, 4 Д. Приходько, 18 М. Іщенко, 19 М. Тепляков, 35 М. Жилін.

Тренер: І.М. Панчишин.

ФК «Універ-Динамо»:  12  І. Швайченко, 13 О. Черченко, 19 І. Сулаєв (7 Т. Азізов), 3 В. Процюк ,11 В. Ольховський (17 О. Семьонов, 30), 20 І. Луценко, 5 М. Логінов (22 І. Омеляненко, 87), 23 С. Лавренов, 9 Д. Кучирка, 33 В. Зайчук, 8 Д. Гнилицький.  

Запас: 1 І. Таран, 6 А. Пуляєв, 14 О. Гур’єв, 77 С. Бортник.

Тренер: С. В. Сизихін.

Голи: О. Черченко (33) – К. Ісмаїлов (85).

На 75 хвилині матчу К. Ісмаїлов («Квадро») не реалізував пенальті.

Попередження: В. Окох (58), В. Кудін (63), Е. Айобамі (78) – Д. Кучирка (34).

Вилучення: В. Окох (90+1) (повторне попередження).

ФК «Квадро» та ФК «Універ–Динамо»  ще зовсім недавно стали кращими командами у Зимовій першості Харківської області, та, й останні результати у чемпіонаті (первомайці після переможної серії в напруженому протистоянні з мінімальним рахунком програли у Вовчанську, а харків’яни  розгромили міцний ФК «Первомайський) свідчили про переможні амбіції опонентів.

Перші п’ятнадцять хвилин зустрічі пройшли на рівних без небезпечних моментів. Біло-сині намагалися прибрати ігрову ініціативу до своїх рук, але господарі за рахунок швидкості не давали змоги їм вести комбінаційну, із залученням флангів, гру. Перший напів-момент створили гравці «Квадро». На 13 хвилині удар зі штрафного по центру воріт з вісімнадцяти метрів влучив у стінку з гравців «Універ-Динамо». Через дві хвилини гості відповіли ударом з правого кута штрафного майданчика Логінова.  У наступній атаці після навісу з лівого флангу від Зайчука не зміг, як слід, пробити Лавренов і м’яч став легкою здобиччю Гребенюка. На 17 хвилині форвард господарів Коваленко прорвався лівим флангом до воріт Швайченка  і пробив поруч зі стійкою. Через п’ять хвилин Лавренов наважився на удар з 20-ти метрів – м’яч від захисника вийшов на кутовий. Розіграш цього стандарту мав ставати результативним. Після чудової подачі від Зайчука Кучирка не встиг на замикання внаслідок своєї особистої розбалансованості. Відчувалося, що харків’янам не вистачає різноманітності дій в атаці. Дем’янко не приймав участі в зустрічі, а Ольховський через травму попросив заміну ще в середині першого тайму. Одночасно вимушену заміну попросив Сулаєв – прийшлось перебудовувати команду, на поле вийшов Азізов, який у підсумку відіграв на тверду «2».  Семенову, який саме замінив Ольховського, вдалося організувати гольову атаку правим флангом. Його націленою передачею вміло скористався Гнилицький – пас на Черченка і Олександр в падінні ножицями відправив м’яч у кут воріт ФК «Квадро», 1-0. На 39 хвилині Черченко мав робити дубль, але його удару після проходу лівим флангом не вистачило потужності. Підсумував статистику по ударах в першій половині зустрічі  Луценко, але постріл виявився неточним. Все таки могли біло-сині дотиснути господарів поля, які не могли оговтатися після пропущеного голу і оборонялися та розраховували лише на свій «козир» -контр-атаки і за комфортного результату піти на перерву, але не судилося….

 Рівну, без гостроти, першу п’ятихвилинку другого тайму завершив не влучним ударом по воротах первомайців Лавренов. Наступні двадцять хвилин пройшли за перевагою ФК «Універ-Динамо». В цей проміжок часу могли подвоювати перевагу Гнилицький, двічі Кучирка та Семенов. Захопившись атакою, біло-сині проґавили контр-випад господарів. Луценко необачно зіграв, виконуючи підкат у своєму карному майданчику – в результаті чого Кофанов на 75-й хвилині вказав на 11-ти метрову позначку.  Удар з одинадцятиметровій позначки у блискучому стрибку парирував Швайченко! На 80 хвилині динамівці мали найреальнішу можливість подвоювати рахунок в зустрічі. Черченко, обігравши захисника, вийшов віч-на-віч з Гребенюком, залишалось зовсім мало – не поцілити у воротаря, але саме так і сталося… М’яч від грудей воротаря відлетів прямо на набігаючого Логінова, який двічі поспіль з п’яти метрів не зміг поцілити у ворота без воротаря! Як??????  Перший удар парирував захисник, а другий пролетів поруч зі стійкою. Не забиваєш ти, забивають тобі! Цей вислів ще раз був підтверджений у матчі на стадіоні ХОВУФКС. Як потрібно виконувати стандартні положення, юні гравці ФК «Квадро» наочно продемонстрували футболістам ФК «Універ-Динамо». Силовий простріл на ворота і Ісмаїлову достатньо було лише трохи торкнутися м’яча головою, щоб дезорієнтувати захисників та воротаря гостей, 1-1. За такого повороту біло-сині влаштували справжній штурм воріт господарів. Останні хвилини зустрічі пройшли при повній перевазі гостей. Впродовж п’яти останніх хвилин у воротах Квадро могло побувати 3-4 м’ячі, але слово «могло» виявилося вирішальним.  Могли принести перемогу харків’янам Лавренов (удар з півметра головою над поперечиною), Черченко (потужний удар з лінії карного майданчика вище воріт) та Кучирка (обвідний удар з лівого кута карного майданчика поруч зі стійкою). Луценко запустив сферу в кількох сантиметрах над поперечиною.

Змазана кінцівка першого кола позначилася на турнірному становищі харків’ян. Втратою очок біло-синіми сповна скористалися їхні конкуренти в боротьбі за золоті нагороди першості з ФК «Вовчанськ» та ФК «Зміїв». Перші випереджають ФК «Універ-Динамо тепер на два пункти, а другі скоротили відстань до двох очок… Попереду три неділі відпустки, а вже 27 липня динамівці гостюватимуть у золочівської «Солідарності». Найцікавіше попереду.