ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2019-05-031564

Інтерв'ю тренерів команд «Вищої ліги» чемпіонату Харківської області з футболу сезону 2019

ФК «Вовчанськ» (м. Вовчанськ)

В сезоні 2018 – 1 місце.

Володар Супер-кубку Харківської області минулого року.

Головний тренер - Березовчук Андрій Володимирович:

Міжсезонну підготовку розпочали з Кубку Єдності. Зіграли там з представником другої ліги (ПФЛ) криворізьким «Гірником» 1-1, виграли у ФК «Петриковка» 2-0 та ФК «Дніпро» 1-0. Програли в груповому турнірі ФК «ВПК-Агро» 0-1 та в чвертьфіналі турніру команді «Олімпія» (Савинці) по пенальті  1-3. Наступний турнір, в якому ми брали участь, Кубок Слобожанщини. Поступилися ФК «Легіон» 0-2, перемогли ФК «Зміїв» 2-0, ФК «Скорук» 3-0, розійшлися миром з «Олімпією» 0-0 та 1-1 з новомиколаївською «Вікторією». В підсумку стали другими. Провели кілька контрольних зустрічей. Двома перемогами завершили протистояння з солоницівським «Енергетиком» 3-0 та 4-0, зіграли з діючим чемпіоном Сумської області ФК «Альянс» (Липова Долина) 1-1, із таким же рахунком завершився матч з першоліговим колективом «Авангард» (Краматорськ). Зіграли два кубкові матчі з ФК «Дніпро», в першому перемогли 1-0, у другому хоч і поступилися з таким самим рахунком, але по серії 11-ти метрових пенальті здобули загальну перемогу і вийшли у фінал.

Завдання на сезон – перше місце в чемпіонаті Харківської області та перемога в Кубку України серед аматорських команд.

В Харківській області багато сильних, конкурентно-спроможних команд. Крім нас за найвищі нагороди будуть змагатись ФК «Універ-Динамо», ФК «Енергетик», ФК «Зміїв». Можливо ще якісь колективи долучаться до боротьби за нагороди, це стане зрозуміло дещо пізніше.

 

ФК «Універ-Динамо» (м. Харків)

В сезоні 2018 - 2 місце.

Фіналіст Супер-кубку Харківської області минулого року.

Головний тренер - Сизихін Сергій Валерійович:

Основну частину підготовки до сезону проводили на базі навчально-тренувального комплексу «Динамо-Арена». Вдома  у нас  створені всі необхідні умови для тренувань.  З лютого по квітень брали участь у Зимовому чемпіонаті Харківської області. Виконуючи настанови керівництва клубу на омолодження команди, переглядали ряд юних гравців. З цього приводу, в Зимовому чемпіонаті взяли участь двома складами і заявили дві команди. Основна команда виборола перше місце, здобувши перемогу у фіналі  в ФК «Квадро» з рахунком 2-1. Дублюючий склад став бронзовим призером зимових перегонів. Основна мета, яку ми переслідували в цих змаганнях, це перегляд новачків, награвання нових ігрових схем та набуття належної фізичної форми.

Завдання на сезон у ФК «Універ-Динамо» – перше місце.

Відносно прогнозів на сезон 2019 року важко відповісти однозначно.  Цікаві команди ми побачили у зимовій першості – це і  «Квадро», і «Арена». Помітно зміцнився ФК «Зміїв», будуть в лідерах ФК «Лозова-Панютино» та ФК «Енергетик», можливо й інші команди. Ну, а головний наш конкурент в боротьбі за золото – чемпіон минулого сезону ФК «Вовчанськ».

 

ФК «Лозова-Панютино» (м. Лозова)

В сезоні 2018 – 4 місце.

Головний тренер - Лученцов Сергій Володимирович:

В рамках підготовки до сезону ми провели кілька товариських зустрічей. Зіграли двічі з красноградським «Колосом». В першому матчі перемогли із рахунком 2:1, а у матчі-відповіді розіграли нічию 1:1. Також зіграли товариський матч із командою, яка виступатиме у Першій лізі обласного чемпіонату, а саме ФК «Сахновщина», де здобули велику перемогу - 9:0. Також у товариському матчі виграли у земляків з  ФК «Локомотив» (Панютіно) 1-0. Поступилися 0:1 ФК «Агросфера» (смт. Юр’ївка). До початку чемпіонату Харківської області плануємо провести ще декілька матчів, зокрема зіграти із ФК «Солідарністю» (Золочівський р-н).

За підсумкам чемпіонату  плануємо бути в першій четвірці команд.

Мій прогноз на сезон 2019 такий: перше місце залишиться за ФК «Вовчанськ», друге займе ФК «Універ-Динамо», а на третьому може бути ФК «Зміїв».

 

ФК «Енергетик» (смт. Солоницівка)

В сезоні 2018 – 7 місце.

Президент клубу - Родітєлєв Віктор Іванович:

Турнір, в якому ми брали участь під час підготовки до майбутнього сезону –  Зимова першість Харківської області. Без проблем з рахунком 7:0 здолали «Ниву» (Сковородинівка),  також перемогли «Металіст 1925» U17 з рахунком 4-2 та ФК «Рогань»  2-1. Зіграли у нічию із «Шайном» та ізюмським «Кремянцем», а програли «УФК» 0-3 та «Універ-Динамо-2» 2-3. Зіграли товариський матч із ФК «Зміїв», де перемогли 3-2,  з таким же самим рахунком перемогли валківський «Маяк».

Основне завдання, яке виконували у цих матчах - це награвання нових гравців, особливо в лінії нападу. Після переходу у ФК «Вовчанськ» нашого кращого форварда  Артема Іванова це питання стоїть дуже гостро.

Цілі в нас амбіційні. Будемо намагатися вигравати в кожному матчі і боротися за перше місце.

Лідер обласного футболу – ФК «Вовчанськ». Мабуть і в цьому сезоні зможе здобути титул чемпіона. Взагалі сезон буде цікавий, команди ростуть! Важко зараз спрогнозувати фінальні місця в турнірній таблиці.

 

ФК «Зміїв» (м. Зміїв)

В сезоні 2018 - 9 місце.

Головний тренер - Пасечник Сергій Павлович:

Під час міжсезоння команда брала участь в турнірі Кубок Слобожанщини. Мета, яку ми переслідували в цих змаганнях – перевірка потенційних новачків та награвання нових ігрових схем. Результат нас цікавив в останню чергу, команда нова, тому шосте місце - підсумок закономірний. Поразки від «Вікторія» (Миколаївка) 0-4, ФК «Вовчанськ» (Вовчанськ) 0-2, ФК «Скорук» (Токмаківка) 1-3, ФК «Легіон» (Полтава) 0-3 та нічия з ФК «Олімпія» (Савинці) 2-2. Всі м’ячі команди забив А. Чаплик. Змагалися у зимовій першості Харківської області. Грали з прицілом на сезон, то ж результат особливого значення не мав.   Потім зіграли контрольні зустрічі з «Газовиком» (Червоний Донець): перемога 6-1, програли солоницівському «Енергетику» 2-3 та наостанок перемогли «Анкар» (Харків) 5-3. До початку сезону плануємо зіграти ще кілька товариських зустрічей.

 Завдання команди на сезон – боротьба за перше місце.

 В цьому році буде жорстка боротьба за нагороди, відразу кілька команд буде претендувати на найвищі місця. Мій прогноз на фініш: 1- ФК «Вовчанськ», 2- ФК «Зміїв», 3- ФК «Універ-Динамо».

 

ФК «Маяк» (м. Валки)

В сезоні 2019 – 11 місце.

Володар Кубку Харківської області минулого року.

Головний тренер - Великих Олег Валерійович:

Передсезонний турнір, в якому ми брали участь - Зимовий чемпіонат Харківської області з футболу. Поступились тільки в останньому матчі ФК «Арені» 1-2. До цього виграли в ФК «Анкар» 2-1 та зіграли у нічию з ФК «Універ-Динамо» 0-0, ФК «Металіст-Юніором» 0-0, ФК «Солідарністю» 3-3, ФК «Квадро» 1-1 та ФК «Зміїв» 2-2. Пізніше зіграли контрольні зустрічі із ФК «Люботин» 2-2 та програли солоницівському ФК «Енергетик» 2-3. Двічі зустрічалися з представниками Полтавської області - командою ФК «Чутово» (м. Чутово) де в першому матчі перемогли 3-1, а в другому розійшлися нічиєю 1-1. До початку чемпіонату можливі ще зустрічі.

У нас самі високі цілі – боротьба за найвищі місця!

Напевно, золоті нагороди розіграють ФК «Вовчанськ» та ФК «Універ-Динамо». Взагалі, рано щось говорити про прогнози. Більшість команд рівні за класом, тож про призерів дізнаємося осінню.

 

ФК «Первомайський» (м. Первомайський)

В сезоні 2019 -13 місце.

Керівник команди - Біда Андрій Миколайович:

До сезону готувалися вдома. Провели дві товариські зустрічі з харківськими командами. Першу, у «Геліос-Академії» виграли 6-1, а у другій поступилися «Металіст-Юніору» 1-3. Плануємо ще до початку сезону  зіграти кілька матчів, але  із суперниками  поки що не  визначилися.

Завдання команди – місце, не нижче п’ятого.

Мій прогноз – боротьба за чемпіонство між   ФК «Вовчанськ» та ФК «Універ-Динамо». За бронзу посперечаються ФК «Зміїв», ФК «Енергетик» та мабуть ФК «Арена».

 

ФК «Квадро» (м. Харків)

В сезоні 2018 -15 місце.

Головний тренер - Панчишин Іван Миколайович:

Розпочали підготовку до  сезону з турніру зимової першості Харківської області з футболу. Дійшли до фіналу без жодної поразки. У груповому турнірі здобули чотири перемоги над «Металістом-Юніором», «Ареною», «Солідарністю» та «Анкаром» і зіграли три матчі у нічию з «Універ-Динамо», «Маяком» та  «Зміївом». У півфіналі обіграли другу команду ФК «Універ-Динамо 2» з рахунком 2-1, але у фіналі поступилися першій команді 1-2. Паралельно розпочали виступ у другому колі першості України в Першій лізі U19. В першій зустрічі розгромили «Кобру» 7-1, потім у Дніпрі в запеклій боротьбі поступилися місцевій команді СК «Дніпро-1» U19 1-2.

Перед нами стоїть завдання – місце, не нижче четвертого.

Кілька команд будуть боротись за перше місце, найбільші шанси в ФК «Вовчанська», ФК «Універ-Динамо» та «Енергетик» (Солоницівка).

 

ФК «Арена» (м. Харків)

Дебютант змагань.

Головний тренер - Комарницький Віталій Станіславович:

Готуємося до сезону дуже ретельно. Приймали участь в зимовій першості області. Перемогли там з однаковим рахунком 2-1 «Маяк» та «Анкар», завдали поразки 3-0 «Універ-Динамо», зіграли 1-1 із «Солідарністю» та програли двічі по 1-2 «Квадро» та «Металіст-Юніору», 1-5 ФК «Зміїву». Вже розпочали друге коло у першій лізі чемпіонату України U19, де зіграли з командою «ДВУОР» (Бахмут) 0-1 та харківською «Коброю» 1-1.Провели товариську зустріч із «Солідарністю», перемогли з великим рахунком.

Перед початком сезону наш склад зміцнили кілька досвідчених футболістів. Ця обставина повинна допомогти нашим молодим вихованцям втрутитись у боротьбу за третє місце.

Прогноз давати ще рано. Команди тільки готуються до сезону, ще не до кінця укомплектували склади. Але, як на мене, за чемпіонство все ж основна боротьба розгорнеться між ФК «Вовчанськ» та ФК «Універ-Динамо». Багато команд буде сперечатися за бронзові нагороди, у їх числі буде і ФК «Арена».

 

ФК «Солідарність» (Золочівський р-н.)

Дебютант змагань.

Головний тренер - Чуяс Анатолій Миколайович:

Ми – нова команда в першості області, до цього грали в змаганнях на першість Дергачівського району. Бажаємо відродити славні традиції золочівського футболу. Після того, як три роки тому припинив свої виступи «Колос», наш район не був представлений в обласних змаганнях. Готуємось до чемпіонату серйозно. Грали у зимовій першості Харківської області з футболу. Перемогли «Анкар» 4-0, зіграли внічию 2-2 з «Металіст-Юніором», 3-3 з валківським «Маяком» та 1-1 з «Ареною», програли 1-6 «Квадро» та по 1-3 ФК «Зміїву» та «Універ-Динамо». Зіграли товариську зустріч з «Ареною», та програли 0-5.

Мета на чемпіонат, зайняти якомога вище місце. Команди досвідчені, тому будже важко.

Мій варіант трійки призерів 2019: 1- ФК «Вовчанськ», 2- ФК «Універ-Динамо», 3- ФК «Енергетик».