ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-11-03948

12 тур чемпіонату м. Харкова з футболу сезону 2020 року.

Суперником динамівців у 12 турі чемпіонату м. Харкова є футбольний клуб «Анкар». Команда одна з претендентів на золоті нагороди і на цей час займає другу сходинку турнірної таблиці, відстаючи від лідера (ФК «Універ-Динамо-2») всього на два очки. Анкарівці разом з динамівцями на цей час залишаються єдиними колективами у міських змаганнях, які мають «нуль» у графі – поразки. Загалом, підсумки виступів наших опонентів після 11 туру такі: 11 матчів, 10 перемог, 1 нічия, 0 поразок, різниця м’ячів 47-7, 31 очко. Єдина очкова втрата у «Анкара» відбулася у зустрічі з ще одним претендентом на переможні місця ФК «Агромол» (1-1), усі інші матчі для «Анкару» виявилися переможними: «Арена» 3-1; «ХТЗ» 6-1; «ДКІ-Хладік» 4-2; «Жихор» 5-1; «Основа» та «Меркурій» по 5-0; «Слот» 2-1; КДЮСШ-13-«Арсенал» 7-0; КДЮСШ-9 8-0 та «Метал» 1-0. Як бачимо, з десяти перемог шість були здобуті з великим рахунком! По забитих м’ячах «Арена» ділить другу сходину з «Агромолом» (по 47), по пропущених – вже чисте друге місце (7 м’ячів).

Тепер про склад команди. Кілька гравців знайомі динамівцям по виступах за обласні команди у сезоні 2020: воротарі Жилін «Квадро», Лавута «Арена», Путренко ФК» Первомайський», легіонери з Нігерії майстер персональної опіки Окох «Квадро» та форвард-велетень Хіларі з ФК «Богодухів» (пам’ятаємо його супер-результативну гру у турнірі Зимової першості області у складі солоницівського «Енергетика»), вихованець полтавської ДЮФК «Молодь» Левченко з «Крем’янця», ключовий гравець ФК «Первомайський» Кузнецов (має досвід виступів у молодіжному складі прем’єрлігового ФК «Олександрія»). Інші лідери команди теж мають досвід виступів на різних рівнях. Ще один воротар Міненко після виступів за «Металіст-Юніор» та ФК «Зміїв» частину минулого сезону грав у Польщі, юний вінгер Плоскін поєднує виступи в «Анкарі» з матчами за команду Першої ліги України U19 ФК «ОККО» (Харків). Двоє досвідчених гравців Тринєв і Бородінов грали свого часу відповідно за ФК «Вовчанськ» і красноградський «Колос». Молоді гравці основного складу отримали футбольну освіту у потужних дитячо-юнацьких спортивних школах: Завада та Лимар (обидва УФК), Аракелян (ДЮФК «Шахтар» та «Металіст»), Кравченко (МФК «Кремінь» та «ВІК-Волинь»). Крім цих гравців за команду грають одинадцять легіонерів (у тому числі вищезгадані Окох і Хіларі).

Ще слід відмітити, що з 2016 року, коли «Анкар» грав у Вищій лізі чемпіонату області, у команді залишилися і досі виступають Путренко, Левченко, Завада та Кузнецов.

Гра між лідерами чемпіонату м. Харкова з футболу ФК «Універ-Динамо-2» - ФК «Анкар» відбудеться 4 листопада на стадіоні НТК «Динамо-Арена» о 17.00.

Орієнтовний склад ФК «Анкар» на матч проти динамівців: Жилін, Лимар, Окох, Левченко, Завада, Кузнецов, Брайан, Аракелян, Кравченко, Абугосим, Хіларі.