ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2020-09-03814

Данило САМЧУК в рубриці: "ВІЧ-НА-ВІЧ".

Напередодні матчу клубна Прес-служба мала можливість поспілкуватись із центральним захисником Данилом Самчуком. Розмова вийшла цікавою та відвертою і ми із задоволенням  пропонуємо вам її для читання та знайомства із молодим талантом.

1) Даня, розкажи будь-ласка про себе і про свої перші кроки у футболі.

- починав свою футбольну кар'єру в рідному місті Красноармійськ. В самому дитинстві, перепробував себе в багатьох спортивних секціях, в тому числі: баскетбол, плавання. Потім мені подарували футбольний м'яч і він мене зацікавив, у віці 6 років почав займатися футболом, 6 років грав у себе в місті, в 12 років надійшла пропозиція поїхати на перегляд в академію Донецького Олімпіка, приїхав до Донецька, показав себе з позитивного боку, взяли в команду. У зв'язку з військовими діями, в 2014 році перебралися всією командою в Миколаїв де тренувались і виступали на Україну.  В підсумку зайняли 5 місце в чемпіонаті України у вищій лізі, добре себе зарекомендував і мене забрали в Олімпік U19.

 

2) Ти грав у молодіжних командах U21 та U19 Прем’єр-лігового донецького «Олімпіка», виводив свій колектив з капітанською пов’язкою на матч проти молодіжного складу київського «Динамо», які залишилися у тебе відчуття від тієї зустрічі?

- в роздягальні перед грою, адміністратор показав мені протокол, де під словом «капітан» був написаний мій футбольний номер, відразу відчув упевненість, розумів, що мені довіряють і знав, що не повинен підвести команду і вести її вперед, за собою.

 

3) Як ти опинився в «Універ-Динамо»? Які були перші враження?

- так склалися обставини, є спільні знайомі друзі, тренера, у мене була тривала пауза в футболі, рік не грав. Пробував себе в різних командах, ні де не виходило. Коли думав, що все надійшла пропозиція, приїхати і спробувати себе в «Універ-Динамо». Поспілкувався з тренером, про все домовилися. Не замислюючись, відразу приїхав.

 

4) Після майже піврічного перебування в команді можеш розповісти про якісь особливості клубу. Як колектив, інфраструктура?

- команда відмінна, як в побуті так і на полі. Відразу знайшли спільну мову. В команді грають футболісти у яких є багато чому повчитися та набратися досвіду. До кожного футболіста індивідуальний підхід і особлива увага, нічого зайвого, все по ділу. Теорія нерозривно пов’язана з практичними заняттями, цікаві тренування, допомога один одному, мікроклімат в команді дуже позитивний, усі заряджені лише на перемоги.

Коли приїхав, був дуже здивований, як тут люблять футбол. Керівництво вузу і водночас клубу зробило великий внесок в інфраструктуру та розвиток команди в цілому. Багато команд професійних ліг можуть позаздрити такому рівню, все на вищому рівні, я думаю, нам є куди рости і ми своє слово ще скажемо.

 

5) Знаємо що ти вступив на навчання до ХНУВС на денну форму, що саме посприяло такому вибору?

- Футбольне життя триває недовго, у кожного по різному. Здобуття освіти ніколи не буде зайвою в житті. Я перебуваю в Харкові, живу на території ХНУВС, чому б не отримати Вищу юридичну освіту, тим більше в такому потужному та відомому на всій території України університеті. Буду  навчатись і футболу і розвивати себе інтелектуально, тим більше із такою підтримкою.

 

6) Маючи особистий досвід, що хотів би побажати молодим футболістам?

- про досвід ще рано говорити, я ще ніде не пограв, але можу сказати одне, якщо ви вибрали колись футбол, значить треба йти до кінця, буде не виходити, продовжуйте тренуватися і вам буде ваше, «футбольний Бог» все бачить та допоможе Вам.

 

Ну, а ми дякуємо Данилові, бажаємо йому успіху, як у футбольному житті так і у сімейному, нехай щастить. Вперед. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!