ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "УНІВЕР-ДИНАМО"

Новина створена 2019-10-201485

Важка перемога на шляху до фіналу!

КУБОК ОБЛАСТІ ІМ. М.Т. УГРАЇЦЬКОГО 1/2 ФІНАЛУ. ПЕРШИЙ МАТЧ.

ФК «Універ-Динамо» (м. Харків) – ФК «Цементник» (м. Балаклія) 2-0 (2-0).

19 жовтня 2019. 14.00. м. Харків. Стадіон НТК «Динамо-Арена».

Глядачі – 730.

Поле-4.

T +20.

Арбітр: Назаров Євген (Харків).

Асистенти арбітра: Думенко Володимир (Харків),  Лукашук Богдан (Харків).

Інспектор – делегат ХОФФ: Шаленко Віктор (Харків).

ФК «Універ-Динамо» (Харків):  12  І. Швайченко, 22 І.А. Луценко, 3 В. Процюк, 4 Д. Новиков, 7 Т. Азізов (2 В. Толокньов,  65), 13 С. Лавренов (20 Д. Кучирка, 76), 14 М. Логінов, 33 В. Зайчук (19 Б. Полянський, 46), 10 Б. Єлоєв (11 Р. Кононов, 69), 9 Ф. Сивоконь (77 С. Бортник, 46), 16 В. Дем’янко (6 О. Черченко, 46).

Запас: 1 О. Середнюк.

Тренер: С.В. Сизихін.

ФК «Цементник» (Балаклія): 12 А. Сарай, 20 Д. Дяченко, 6 О. Горбаченко, 4 А. Мартинов, 8 С. Морозов (21 Д. Стадник, 65), 18 М. Усенко, 13 С. Мандей, 5 В. Пожидаєв (22 А. Комісаров, 46), 9 С. Фещенко (2 А. Шамоян, 73), 4 Е. Сафронов (15 В. Абрамов, 68), 17 К. Зеня.

Запас: 1 Д. Зіма, 3 А. Головач.

Тренер: Д.А. Дяченко.

Голи: Т. Азізов (34), Ф. Сивоконь (35).

На 75 хвилині Комісаров «Цементник» не реалізував пенальті (воротар).

Попередження: В. Дем’янко (39), Б. Полянський (88) – Е. Сафронов (20).

 

Кубкові зустрічі у всі часи відрізнялися від матчів чемпіонату своєю непередбаченістю. Було багато випадків в історії, коли значно нижчі за рангом колективи ставили «шлагбаум» вищим за класом командам. Ще свіжі у пам’яті гучні перемоги у Кубках СРСР першолігових львівських «Карпат» та середняка чемпіонату харківського «Металіста». У першості очкові втрати можна компенсувати за рахунок вдалих дій у інших матчах, у кубку кожна «осічка» стає фатальною. Тому не дивно, що усі команди налаштовуються, як на останній бій! Два тижні тому глядачі на «Динамо-Арені» побачили відмінну за якістю гру від команди Першої ліги області «Газовика», тепер харківські вболівальники побачили не менш змістовну гру ще від одного повпреда першого дивізіону балаклійського «Цементника».

Останнім часом на футболістів ФК «Універ-Динамо» «звалилося» шалене навантаження. За останні дев’ять днів це була п’ята!!! зустріч для динамівців. Крім матчів у кубку області команда ще приймає участь у всеукраїнських кубкових змаганнях та чемпіонаті України серед ЗВО, де грає більша частина основного складу «Універ-Динамо». Звітну зустріч харків’яни розпочали дещо незвичним складом. Тренерський штаб дав відпочити (у понеділок на біло-синіх очікує дуже принциповий матч з полтавською командою на першість України серед ЗВО) Ольховському, Гнилицькому, Омеляненку, Бондаренку, а Черченко з Кучиркою опинилися у списку резервістів. Такі обставини позначилися на грі динамівців, які практично аж до завершення першої половини зустрічі не могли нав’язати свою гру гостям з Балаклії. Особливо давалася взнаки відсутність у центрі поля Гнилицького і Омеляненка. Гравцям, яки їх замінили у старті, не вдалося у повній мірі проявити свої найкращі якості. До 34 хвилини в активі команди лише був удар в стійку і кілька неточних пострілів з дальньої відстані. Але це все були поодинокі випадки активності гравців команди, головний пасив – це великий процент браку при веденні комбінаційних дій. Негативні наслідки таких дій могли настати ще в першому таймі, але блискуча гра на останньому рубежі кіпера біло-синіх Швайченка допомогла команді в черговий раз закінчити гру без пропущених м’ячів. Рахунок у зустрічі відкрив ударом зі штрафного Азізов. Відразу після дебютного гола динамівці забили другий (найцікавіші моменти зустрічі дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=GB6hFq4F3wo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1MP62PAG5NUiyTMHDx8g61t7qmpyZ0R08RQdNi3iC3lrtZu6FTR2D7YYo).

Лавренов розрізною передачею відправив на рандеву з воротарем «Цементника» Сивоконя, який свій шанс не змарнував, 2-0. Встигли до перерви біло-сині забити і третій м’яч, але за мить перед ударом Луценка боковий арбітр зафіксував положення «поза грою».  Друга половина зустрічі мало чим відрізнялася від першої. Лише тільки після нереалізованого гостями пенальті (Швайченко в черговий раз врятував команду) півзахисна ліній почала навантажувати напад, який до цього моменту практично перебував на «голодному пайку». Пішли передачі – пішли моменти. Наші форварди раз за разом залишали «ні з чим» захисників, але переграти надійного кіпера балаклійців Сарая їм так і не вдалося.

Рахунок 2-0 на користь ФК «Універ-Динамо» зберігся до фінального свистка арбітру зустрічі Назарова. Матч-відповідь відбудеться за тиждень у Балаклії.